responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : توضيح المسائل: عبادات و معاملات نویسنده : الحكيم، السيد محمد سعيد    جلد : 1  صفحه : 776

باب دوّم: احكام سربريدن‌

حيوانات نجسالعين، چون سگ و خوك قابل تذكيه نيستند. ديگر حيوانات حرام گوشت، قابل تذكيه هستند، ولى گوشت آنها خورده نمى شود. همه حيوانات حلال گوشت قابل تذكيه هستند، و تذكيه آنها به شكلهاى مختلف است:

1) شتر فقط به وسيله نحر كردن حلال ميشود.

2) ماهى و ملخ فقط به وسيله صيد كردن حلال ميشوند.

3) حيوانات وحشى به وسيله ذبح و شكار حلال ميشوند.

4) حيوانات اهلى منحصراً به وسيله سربريدن حلال ميشوند.

احكام شكار گفته شد، در اينجا احكام نحر شتر و ذبح حيوانات اهلى را در دو فصل بيان ميكنيم:

***

فصل اوّل: كيفيّت سربريدن و نحر كردن‌

(مسأله 3686) به هنگام بريدن سر حيوان بايد چهار عضو آن بريده شود:

1) حلقوم، كه مجراى تنفس است.

2) مِرى، كه مجراى آب و علف است.

3) سياهرگ، كه مسير رفت خون است.

4) سرخرگ، كه مسير بازگشت خون است.

نام کتاب : توضيح المسائل: عبادات و معاملات نویسنده : الحكيم، السيد محمد سعيد    جلد : 1  صفحه : 776
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست