responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : ترجمه طبّ الرضا (ع) نویسنده : امير صادقى، نصير الدين    جلد : 1  صفحه : 67

خوردن ترشى بعد از حجامت نيز خيلى مفيد است، استعمال روغن بنفشه يا گلاب و كافور هم بسيار سودمند و خوردن شربت مذكور بعد از طعام خيلى بمورد است.

روزى را كه در آن حجامت ميكنى از حركت زياد و خشم و غضب و عمل مجامعت پرهيز كن و گوشت ماهى و تخم مرغ را با هم غذاى يك وعده خود قرار مده زيرا اجتماع اين دو خوراكى در معده انسان مولد ناخوشى نقرس و قولنج و بواسير و درد دندان است.

هم چنين خوردن شير با نبيذ براى كسانى كه نبيذ ميخورند باعث مرض نقرس و برص مى‌شود خوردن تخم مرغ زياد و مداومت آن مرض كلف‌[1] را در صورت پديد مى‌آورد.

و خوردن غذاهاى شور و گوشتهاى پرنمك خصوص ماهى شور بعد از فصد و حجامت موجب بهق و جرب ميگردد[2].


[1] كلف دانه‌هائى است شبيه بكنجد در روى پوست صورت.

[2] بهق لكه‌هاى سفيد يا رنگ ديگر است كه در روى پوست پيدا مى‌شود.

و جرب يك نوع خارش و بيمارى جلدى است.

نام کتاب : ترجمه طبّ الرضا (ع) نویسنده : امير صادقى، نصير الدين    جلد : 1  صفحه : 67
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست