responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : ترجمه طبّ الرضا (ع) نویسنده : امير صادقى، نصير الدين    جلد : 1  صفحه : 66

پرهيز كن كه باعث تب دائم مى‌شود.

چون خود را بعد از حجامت شستشو دادى قطعه‌اى از پارچه ابريشم يا خرقه نرم از هر چه باشد بر محل حجامت بگذار.

بعد از خون گرفتن بقدر گودى كف دست ترياك فاروق را در شربت معتدل مفرحى حل كن و بنوش يا با آب ميوه ممزوج كن اگر يافت نشود با شراب اترج اگر آنهم نيابى بعد از كوبيدن خوب زير دندانها نرم كن و جرعه آب خالص رويش بنوش.

در زمستان و هواى سرد قدرى سكنجبين عنصلى عسلى رويش بنوش كه چون باين دستور عمل كنى از برص و بهق و لقوه و جذام باذن خداوند متعال در امان خواهى بود.

از خوردن انار ترش و شيرين (ملس) غفلت نكن كه نفس را تقويت ميكند و خون را صاف مينمايد و تا سه ساعت بعد از حجامت غذاى شور نخور زيرا بيم آنست كه بجرب و خارش گرفتار شوى.

چنانچه در زمستان حجامت كردى از خوردن تيهو دريغ نكن و از همان شربتى كه ذكرش گذشت بالاى آن بنوش و محل حجامت را بروغن شببو يا مقدارى از مشك و گلاب بيالاى و در همان ساعتى كه از خون گرفتن فارغ شدى مقدارى گلاب بر سرت بپاش.

در تابستان خوردن شورباى سركه و هلام و مصوص بسيار نيكو است‌[1]


[1] هلام خوراكى است از گوشت گوساله يا بز، كه با آب نمك مى‌پزند و پس از پختن با سبزيهائى كه قبلا با سركه طبخ شده ممزوج كرده ميل ميكنند.

مصوص مطبوخ گوشت خروس يا دراج است در سركه و با سبزيهاى خنك خورده مى‌شود.

نام کتاب : ترجمه طبّ الرضا (ع) نویسنده : امير صادقى، نصير الدين    جلد : 1  صفحه : 66
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست