و اعلم ان للعسل دلايل
يعرف بها نفعه من ضره الى ...
عسل نيز داراى
نشانههائى است كه بآنها سود و زيانش از هم شناخته مىشود عسلى كه بوئيدن آنها
توليد عطسه ميكند و آنها كه نوشيدنش سكر و مستى مىآورد و آنهائى كه چشيدنش گلو را
مىسوزاند اين انواع از عسل خوب نيست بلكه سم و كشنده است عسل سالمترين خوراكيها
است بشرطى كه از اول سالم بعمل آمده باشد.
بعضى از غذاشناسان
معتقدند كه عسل هيچ گاه مسموم گرفته نميشود زيرا زنبوران عسل در كار خود اشتباه
نميكنند. بعضى اين ادعا را باين مدلل مىكنند كه اگر ممكن باشد عسلى از مواد مسموم
تهيه شود پيش از آنكه بعمل بيايد خود زنبورها را هلاك ميكند زيرا عسل در معده آنها
بعمل مىآيد اما اين ادعا درست نيست. بررسى در زندگى و كار زنبوران عسل ثابت كرده
است كه زنبورها شيره گلها را نميخورند بلكه در دهان نگهداشته و تحت ترشحات بعضى از
مواد شيميائى و عمليات مكانيكى دست و دهان آن را بعمل مىآورند، علاوه ديده شده كه
نگهبانان از ورود بعضى از زنبوران كه حامل مواد خوبى نيستند جلوگيرى مىكنند و اين
دليل است كه زنبورها نيز گاهى دچار اشتباه مىشوند و بهمين منوال خود نگهبانان نيز
ممكن است در تشخيص و معاينه باشتباه بيفتند.