responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : ترجمه طبّ الرضا (ع) نویسنده : امير صادقى، نصير الدين    جلد : 1  صفحه : 161

با داروهاى خوشبو

و يستعمل فيه اكل اللحوم بالتوابل.

و گوشت را با ادويه‌جات و حبوبات مصرف كنند.

ادويه‌جات كه عبارت از سائيده ساق و دانه گياههاى خوشبو و مفيد است بهترين وسيله طبيعى براى ضد عفونى كردن معده و روده‌ها است.

معمولا دواجاتى را كه در طبخ غذا بكار ميبرند و يا با آن ميل ميكنند عبارت است از نمك- فلفل- زردچوبه- دارچين- ميخك- گلپر- هل- ريشه جوز- زعفران- كنجد- خشخاش- تمرهندى- رازيانه- زنجبيل- زيره- سياه‌دانه و غيره.

تمام داروهاى فوق علاوه بر خواص غذائى داراى اثر ضد عفونى نيز هستند و از اين جهت خوردن آنها با گوشت كه بيش از هر چيز توليد عفونت ميكند بسيار مفيد است.

حبوبات علاوه بر آنكه سرشار از مواد سفيده‌اى هستند داراى باكتريهائى نيز مى‌باشند كه بكمك آنها ازت كاملا جذب مى‌شود، از مضار گوشت آنست كه از جذب ازت جلوگيرى مى‌كند و اين بعلت آنست كه از ساير غذاها بيشتر حرارت مى‌خواهد و ايجاد حرارت مى‌كند اما گوشتى كه با حبوبات پخته مى‌شود اين خسارت را ببار نمى‌آورد.

توابل كه با گوشت و غذا مصرف مى‌شود شامل انواع چاشنى‌ها نيز ميباشد سركه غوره و آلوچه- گوجه فرنگى- گوجه ايرانى- سماق- رب انار و آب انار و ليمو و مانند آنها.

نام کتاب : ترجمه طبّ الرضا (ع) نویسنده : امير صادقى، نصير الدين    جلد : 1  صفحه : 161
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست