responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : ترجمه طبّ الرضا (ع) نویسنده : امير صادقى، نصير الدين    جلد : 1  صفحه : 124

از چه پرهيز كنيم؟

و يتقى فيه اكل البصل و الثوم و الحامض.

در فصل بهار بايد از خوردن پياز و سير و ترشى پرهيز كرد.

ظاهرا مقصود از كلمه حامض مطلق ترشى نيست بلكه مراد سركه است زيرا ترشيهاى ديگر بمقدارى كه قابل توجه باشد در دسترس مردم آن عصر نبوده علاوه اطلاقات عبارات عربى اين حدس را تقويت ميكند مع ذلك ممكن است مراد مطلق ترشيها باشد با توجه باينكه ميوه‌هاى اول فصل بهار غالبا كال و نارس و تلخ و ترش ميباشد اثبات زيان مصرف آنها محتاج بدلايل زياد نيست.

در اين فصل از خوردن بيشتر ترشيها بايد پرهيز كرد زيرا خوردن سركه خصوص ميوه‌هاى نارس قلب را ضعيف ميگرداند و خون را رقيق كرده بهيجان مى‌آورد از طرفى مقتضاى فصل بهار نيز آنست كه خون زياد شود و بهيجان بيايد و معلوم است كه ضعف دستگاه قلب و هيجان خون با هم مناسبتى ندارند بسا موجبات سكته قلبى را فراهم خواهد آورد. در فصل بهار پياز و سير نيز نبايد خورد زيرا از جمله خواص اين دو ميوه گياهى آنست كه فشار خون را پائين مى‌آورد و معلومست كه با هيجان خون بهيچ وجه صلاحيت ندارد.

از خواص ديگر سير و پياز آنست كه هر دو منوم هستند و خواب را زياد ميكنند و اقتضاى فصل بهار و هواى آن نيز همين است بنا بر اين مصرف اين دو ميوه خواب را بيشتر از حد لزوم زياد كرده و موجب‌

نام کتاب : ترجمه طبّ الرضا (ع) نویسنده : امير صادقى، نصير الدين    جلد : 1  صفحه : 124
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست