responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : ترجمه طبّ الرضا (ع) نویسنده : امير صادقى، نصير الدين    جلد : 1  صفحه : 119

[آغاز بهار]

چه مى‌بايد خورد؟

و يستعمل فيه من الغذاء اللطيف و اللحوم و البيض النيمبرشت و يشرب الشراب بعد تعديله بالماء.

در ماه اول بهار بيشتر غذائى كه مناسب است عبارتست از خوراكيهاى لطيف و گوشت و تخم مرغ نيم برشت و نوشيدن شربتى كه بعدا وصفش خواهد آمد پس از آنكه با آب خالص تعديلش كرده باشند.

مقصود از خوراكيهاى لطيف چيزهائى است كه بآسانى هضم و جذب بدن گردد و مواد زائدش كمتر باشد در فصل بهار چون سلولهاى بدن ما باقتضاى عوامل طبيعى كه در آن موجود است بيشتر از ساير فصول در فعاليت‌اند جهاز بدن سلولهاى مرده را بصورتهاى مختلف خارج كرده و سلولهاى جوان و تازه را جانشين آنها ميگرداند قهرا بغذائى بيشتر محتاج است كه مصالح ساختمانى تن را سريعتر تهيه كند و فضولات و مواد مدفوعى آن كمتر باشد.

گوشتها در صورتى كه با شرائط بهداشت فراهم شوند از جمله همان غذاهاى لطيف است زيرا بدن ما چنان كه در جاى خود مسلم شده تقريبا از تمام عناصر وجود ساخته و تركيب شده است و همه آنها در تجديد مواد بدن (بدل ما يتحلل) لازم است با اين فرق كه بعضى بى‌واسطه و بعض ديگر با واسطه داخل بدن مى‌شوند، خاك و آب خصوص آب دريا تمام مواد لازم را در بر دارند ولى ما نمى‌توانيم خاك بخوريم و مدام آب بنوشيم ما بايد آن مواد را بوسيله گياه و حيوان وارد بدن‌

نام کتاب : ترجمه طبّ الرضا (ع) نویسنده : امير صادقى، نصير الدين    جلد : 1  صفحه : 119
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست