responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : تفسير نمونه‌ ط-دار الكتب الاسلاميه نویسنده : مكارم شيرازى، ناصر    جلد : 11  صفحه : 292

پستانها براى ساختن مواد پروتوئينى شير، تنها از اسيدهاى امينه ذخيره شده بدن استفاده مى‌كند.

بعضى از مواد شير در خون وجود ندارند و در غده‌هاى پستانى ساخته مى‌شوند (مانند كازوئين).

بعضى قسمتهاى ديگر موجود در شير بدون تغيير از پلاسماى خون، از طريق ترشح وارد شير مى‌شوند (مانند انواع ويتامينها، نمك طعام و فسفاتها).

بعضى ديگر از مواد مانند قند موجود در شير (لاكتوز) از قند موجود در خون گرفته مى‌شود كه پستانها روى آن فعاليت داشته و در اين تغيير و تبديل سهم مؤثرى دارند.

به طورى كه ملاحظه مى‌كنيد توليد شير نتيجه جذب مواد غذايى بوسيله خون و ارتباط مستقيم خون با غده‌هاى پستانها مى‌باشد، ولى جالب اينكه نه بوى خاص فرث و نه رنگ مخصوص خون هيچكدام به شير منتقل نمى‌شود بلكه با رنگ و عطر و بوى تازه‌اى از نوك پستان تراوش مى‌كند.

جالب توجه اينكه دانشمندان مى‌گويند براى توليد يك ليتر شير در پستان حد اقل بايد پانصد ليتر خون از اين عضو عبور كند، تا بتواند مواد لازم براى آن يك ليتر شير را از خون بگيرد و براى توليد يك ليتر خون در عروق، بايد مواد غذايى زيادى از روده‌هاى بگذرد و اينجاست كه مفهوم" مِنْ بَيْنِ فَرْثٍ وَ دَمٍ‌" كاملا مشخص مى‌گردد [1]

2- مواد غذايى مهم شير

شير سرشار است از مواد مختلف حياتى كه رويهمرفته يك مجموعه كامل‌


[1] اقتباس از كتاب شيمى حياتى و پزشكى، و كتاب اولين دانشگاه و آخرين پيامبر جلد 6 صفحات 71 تا 77.

نام کتاب : تفسير نمونه‌ ط-دار الكتب الاسلاميه نویسنده : مكارم شيرازى، ناصر    جلد : 11  صفحه : 292
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست