نام کتاب : استفتاءات جديد نویسنده : مكارم شيرازى، ناصر جلد : 3 صفحه : 297
فصل سى و سوّم: احكام سر بريدن و شكار حيوانات
احكام ذبح
سؤال 784- يكى از دانشجويان ايرانى، كه در مسكو به تحصيل
اشتغال دارد، مىگويد: در قصّابىهاى تاجيك، كه گوشت ذبح اسلامى مىفروشند، از نظر
بهداشتى در سطح بسيار پايينى قرار دارند. گوشت آنها داراى انگل و ميكروب است، و هر
لحظه امكان ابتلا به بيمارىهاى مربوطه (عفونى و انگلى) مىرود. از طرفى، گوشتهايى
كه با ذبح غير اسلامى عرضه مىگردد، از تمام جهات تمييز و بستهبندى شده، و امكان
هيچ گونه آلودگى ندارد. حال در خريد گوشت كدام يك را انتخاب كنيم؟
جواب: در صورتى كه واقعاً گوشتهاى ذبح اسلامى خطرناك
باشد، و استفاده از گوشتهاى غير ذبح اسلامى جنبه اضطرار داشته باشد، به مقدار لازم
مانعى ندارد.
سؤال 785- نظارت بهداشتى، بازرسى، معاينه بهداشتى گوشت
در كشتارگاههاى كشور به منظور پيشگيرى و كنترل بيماريهاى مشترك بين انسان و دام، و
تهيّه گوشت سالم و بهداشتى، از جمله وظايف سازمان دامپزشكى كشور است. و بر اساس
قوانين جارى كشور، كشتار و ذبح هر نوع دام كشتارى در خارج از كشتارگاه، به استثناى
روز عيد سعيد قربان، و مراسم مذهبى و ملّى، ممنوع و غير مجاز مىباشد.
با توجّه به مقدّمه فوق لطفاً نظر شريف خود را در موارد ذيل اعلام فرماييد:
1- كشتار غير مجاز دام در شهرهاى داراى كشتارگاه
صنعتى، به منظور فروش و عرضه گوشت غير بهداشتى به مصرف كنندگان چه حكمى دارد؟
2- خريدوفروش گوشت فاقد مهر بهداشتى كشتارگاه، كه
از طريق كشتار غير
نام کتاب : استفتاءات جديد نویسنده : مكارم شيرازى، ناصر جلد : 3 صفحه : 297