responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : آفريدگار جهان نویسنده : مكارم شيرازى، ناصر    جلد : 1  صفحه : 125

از هم تميز مى‌دهد و سرانجام در آخر كار، نقش يك سُپور را هم بازى مى‌كند، زيرا با مهارت و احتياط خاصّى، گوشه و كنار دهان را جاروب نموده، لابه‌لاى دندان‌ها را پاك مى‌سازد و در كار بلع تأثير زيادى دارد.

در نهايت پس از تمام اين مقدّمات- كه در كمتر از 30 ثانيه انجام مى‌گيرد- با همكارى آرواره‌ها، دندان‌ها، غدّه‌هاى بزاقى و زبان، غذاى نرم، مايع و لغزنده شده براى فرو رفتن آماده مى‌شود.

البتّه بايد دانست كه غذا در اين مرحله تا اندازه‌اى هضم شده و در اثر ترشّحات بزاقى، قسمتى از فعل و انفعالات لازمه روى آن انجام گرفته است، به همين جهت از نظر بهداشتى لازم است كه غذا در دهان، بهتر و كامل‌تر جويده شود. يكى از دانشمندان در اين باره مى‌گويد: خداوند به انسان 32 دندان داده تا هر لقمه را به تعداد دندان‌ها بجود!

ب) بلعيدن، كه آن قدر هم آسان نيست!

زمانى كه غذا نرم و به صورت گلوله لغزنده‌اى در مى‌آيد، بايد دهان را ترك گفته و به قسمت ديگر دستگاه گوارشى تحويل گردد. اين كار به وسيله عمل مكانيكى بلع انجام مى‌گيرد. براى اين كار لازم است تمام راه‌هاى حلق به كلّى كنترل و بسته شده و غذا تنها به راهى كه به معده منتهى مى‌شود، هدايت گردد. مجراهايى كه هنگام عبور غذا از حلق بايد بسته شوند، عبارتند از:

1. مجراى تنفّس كه در قسمت جلوى گردن و حلق واقع شده است.

2. مجراى بينى‌

3. مجراى گوش‌

اكنون به چگونگى انجام عمل بلع توجّه فرماييد:

دريچه غضروفى اپى گلوت مَدخَل حنجره و مجراى شش‌ها را گرفته، زبان‌

نام کتاب : آفريدگار جهان نویسنده : مكارم شيرازى، ناصر    جلد : 1  صفحه : 125
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست