responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : ترجمه طبّ الرضا (ع) نویسنده : امير صادقى، نصير الدين    جلد : 1  صفحه : 261

رهائى از فراموشى‌

و من اراد ان يقل نسيانه فليأكل كل يوم ثلث قطع زنجبيل مربى بالعسل و اكل الزبيب بالغداة على الريق يزيد قوة في الذهن.

كسى كه ميخواهد فراموشيش كم شود هر روز سه قطعه زنجبيل پرورده بعسل بخورد و خوردن كشمش صبح ناشتا حافظه را تقويت ميكند.

وقتى ويتامين ث در بدن كمبود پيدا كرد رسوبات و مايعات بدن زياد مى‌شود. بقول قدما رطوبت در مزاج غلبه ميكند اعصاب را سستى و ركود فرا ميگيرد قدرت مغز و حافظه كم مى‌شود.

براى كم كردن مايعات و سوزاندن رسوبات علاوه بر ويتامين ث بيشتر موادى لازم است كه اعصاب را تحريك كند و حرارت بدن را زياد كند. زنجبيل پرورده بعسل اين خدمت را به بهترين وجه انجام ميدهد.

بقول قدما: زنجبيل گرم و خشك محرك، باد شكاف، و در مورد سوء هاضمه و امراض ريه و فالج مفيد است براى زكام و قولنج و نفخ معده و تقويت حافظه نافع است.

كشمش در تحريك اعصاب و تقويت آنها و تحكيم عضلات بسيار مؤثر است. در كشمش آهك- منيزى- آهن- منگنز- پتاسيم- كلر- اسيد فسفريك و مقدار زيادى قند ديده شده كه بيشتر آنها خوراك‌

نام کتاب : ترجمه طبّ الرضا (ع) نویسنده : امير صادقى، نصير الدين    جلد : 1  صفحه : 261
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست