و من اراد ان يقل
نسيانه فليأكل كل يوم ثلث قطع زنجبيل مربى بالعسل و اكل الزبيب بالغداة على الريق
يزيد قوة في الذهن.
كسى كه ميخواهد فراموشيش
كم شود هر روز سه قطعه زنجبيل پرورده بعسل بخورد و خوردن كشمش صبح ناشتا حافظه را
تقويت ميكند.
وقتى ويتامين ث در بدن
كمبود پيدا كرد رسوبات و مايعات بدن زياد مىشود. بقول قدما رطوبت در مزاج غلبه
ميكند اعصاب را سستى و ركود فرا ميگيرد قدرت مغز و حافظه كم مىشود.
براى كم كردن مايعات و
سوزاندن رسوبات علاوه بر ويتامين ث بيشتر موادى لازم است كه اعصاب را تحريك كند و
حرارت بدن را زياد كند. زنجبيل پرورده بعسل اين خدمت را به بهترين وجه انجام
ميدهد.
بقول قدما: زنجبيل گرم و
خشك محرك، باد شكاف، و در مورد سوء هاضمه و امراض ريه و فالج مفيد است براى زكام و
قولنج و نفخ معده و تقويت حافظه نافع است.
كشمش در تحريك اعصاب و
تقويت آنها و تحكيم عضلات بسيار مؤثر است. در كشمش آهك- منيزى- آهن- منگنز-
پتاسيم- كلر- اسيد فسفريك و مقدار زيادى قند ديده شده كه بيشتر آنها خوراك