responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : ترجمه طبّ الرضا (ع) نویسنده : امير صادقى، نصير الدين    جلد : 1  صفحه : 236

شورخورى‌

و اكل المملوحة بعد الفصد و الحجامة يعرض منه البهق و الجرب.

خوردن غذاهاى شور بعد از فصد و حجامت عارضه بهق و جرب را پديد مى‌آورد.

بهق مانند برص لكه‌هائى است كه در روى پوست پيدا مى‌شود و جرب جوشهاى ريزى است كه روى پوست پديد مى‌آيد و سخت ايجاد خارش ميكند.

حجامت و فصد خون را رقيق ميكند و نمك بيشتر انواع ويتامين‌ها را خصوص اكثر گروه ب را رسوب ميدهد رسوبات خون كبد را فرسوده و تنبل ميسازد كبد تنبل بيماريهاى جلدى را پديد مى‌آورد بنا بر اين اشخاصى كه خون ميگيرند و يا بر اثر بعضى از بيماريها دچار رقة الدم شده‌اند بايد حتى الامكان از خوردن نمك و غذاهاى شور بپرهيزند و در مقابل علاوه بر آنكه از مواد نشاسته‌اى و قند و سفيده‌اى زياد مصرف كنند از مصرف ويتامين آ بقدر كافى دريغ ننمايند.

ويتامين آ كبد را تقويت ميكند و عمل غده‌هاى داخلى را تسهيل مينمايد مقاومت مخاط و پوست را در مقابل بيماريهاى جلدى زياد ميكند.

ويتامين آ را در ميوه‌ها خصوص پوست آنها و چربيهاى حيوانى و ماهى مخصوصا كبد آن بمقدار زياد و كافى ميتوان يافت.

نام کتاب : ترجمه طبّ الرضا (ع) نویسنده : امير صادقى، نصير الدين    جلد : 1  صفحه : 236
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست