responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : ترجمه طبّ الرضا (ع) نویسنده : امير صادقى، نصير الدين    جلد : 1  صفحه : 223

از آنجا كه گوشت كمتر روئيده است‌

و ليعمل الفاصد ان يفصد من العروق ما كان في المواضع القليلة اللحم الى ...

فاصد (رگزن) از قسمتهائى بايد رگ را انتخاب كند كه گوشت كمتر داشته باشد زيرا كمى گوشت روى رگ موجب كمى درد و الم ميگردد.

احساس درد در تصادفات بدن كار قوه لامسه است و عامل اين حس اعصاب بدن است.

اعصاب (پى‌ها) رشته‌هائى هستند كه بعضى از باريكى بچشم ديده نميشوند اين رشته‌هاى باريك بيشتر در ميان ماهيچه‌ها است و بهمين جهت بريدن و شكافتن و كوبيدن ماهيچه‌ها ايجاد درد و ناراحتى بسيار ميكند.

اعصاب مستقيما با عروق (رگها) ارتباط ندارند بنا بر اين اگر بشود رگى را بدون شكافتن پوست و گوشت قطع كرد هيچ گونه ايجاد درد نخواهد كرد ولى ممكن نيست زيرا خود رگها نيز داراى اعصاب‌اند على اى حال احساس كار اعصاب است و بهمين جهت براى ذبح حيوان نبايد ببريدن عصب و پى كردن او ابتدا كرد (نبايد سر حيوان را از قفا بريد) بلكه بايد ابتدا رگ اوداج او را قطع نمود و صبر كرد تا كاملا از حس و حركت ساقط شود آنگاه بقطع قسمت‌هاى ديگر آن پرداخت زيرا در غير اين صورت حيوان برنج و درد طاقت فرسائى دچار مى‌شود.

نام کتاب : ترجمه طبّ الرضا (ع) نویسنده : امير صادقى، نصير الدين    جلد : 1  صفحه : 223
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست