responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : ترجمه طبّ الرضا (ع) نویسنده : امير صادقى، نصير الدين    جلد : 1  صفحه : 154

از انواع گوشتها

و اصناف اللحوم المعتدل كالجداء و الحولى من الضأن و يجتنب فيه لحم البقر و الاكثار من الشواء.

در ماه ايلول (اولين ماه پائيز) خوردن گوشتهاى معتدل نافع است مانند گوشت بز يك ساله و گوسفند يك ساله، و از خوردن گوشت گاو و زيادروى در گوشت‌هاى بريان شده بايد پرهيز كرد و از نظر اختلاف هوا و تأثير مختلف آن در مزاج بايد در خوردن گوشت احتياط كرد.

مقصود از اعتدال گوشت ممكن است از نظر طبيعت آن و باصطلاح قدما ميانه سردى و گرمى باشد يعنى خواص طبيعى اشياء كه از آثار و عوارض پى بچگونگى آنها ميبردند و گاهى از علم بنحوه تركيبات و مواد آنها متوجه خواص و آثار آنها ميگشتند.

ممكن است مراد از اعتدال ميانه سن باشد و جمله بعد آن را تفسير ميكند زيرا حيوانى كه رشد طبيعى خود را پيدا نكرده مانند ميوه كال واجد همه مزاياى طبيعى خود نيست و حيوانى هم كه پير شده باشد مانند ميوه پوسيده و گنديده خواص طبيعى خود را از دست داده است بره‌ها و بزغاله‌هاى كوچك و بره تودلى و جوجه‌هاى مرغ و غيره گرچه گوشتشان از نظر لطافتى كه دارد مطبوعتر است ولى از جهت بيماريهاى ارثى تأمين نميدهد زيرا امراضى كه از راه توارث بفرزند ميرسد از اول خود را نشان نمى‌دهند مدتى بايد سپرى شود تا آشكار گردند.

گوشت حيوانات پير نيز شامل مضرات بسيارى است كه از جمله آنها تحريك فوق العاده اعصاب ميباشد.

نام کتاب : ترجمه طبّ الرضا (ع) نویسنده : امير صادقى، نصير الدين    جلد : 1  صفحه : 154
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست