responsiveMenu
فرمت PDF شناسنامه فهرست
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
نام کتاب : ترجمه طبّ الرضا (ع) نویسنده : امير صادقى، نصير الدين    جلد : 1  صفحه : 143

لبنيات‌

و الالبان و السمك الطرى.

در ماه حزيران از شيرها و ماهى تازه استفاده كنيد.

در ميان تمام غذاها شير كاملترين آنها است يعنى شير به تنهائى ميتواند جانشين چند غذا باشد ولى اكتفاء بخوردن شير را نيز توصيه نميكنيم زيرا علاوه بر آنكه تمام مواد ضرورى را در شير پيدا نكرده‌اند بكار افتادن اعضا و جوارح بدن و شكم در سلامتى انسان شرط لازم است.

شير از هر غذائى بيشتر كلسيم دارد، مقدار مورد احتياج بدنمان را ميتوانيم از نيم ليتر شير تهيه كنيم و حال آنكه تهيه اين مقدار كلسيم از 3 كيلو غذاهاى ديگر بطور كافى ميسر نيست. كلسيم در درجه اول براى استخوان و دندان و ناخن و مو لازم است و بمصرف آنها ميرسد و بعد سهمى از آن براى محكم كردن عضلات و تقويت قلب و اعصاب بكار ميرود شير منوم (خواب آور) است و اين از جهت كلسيم زياد آنست كه موجب آرامش اعصاب مى‌شود.

ماهى- ماهى تازه خصوص اگر از درياى آزاد و آب شيرين گرفته باشند بسيار لذيذ و سرشار از املاح معدنى و فسفر است يد و منگنز در ماهى زياد يافت مى‌شود.

ماهى شور و ماهى خام مفيد نيست مخصوصا ماهى‌هائى كه فلس ندارد و چون از ماهى‌ها و كرم‌ها تغذيه ميكنند خوردن آنها

نام کتاب : ترجمه طبّ الرضا (ع) نویسنده : امير صادقى، نصير الدين    جلد : 1  صفحه : 143
   ««صفحه‌اول    «صفحه‌قبلی
   جلد :
صفحه‌بعدی»    صفحه‌آخر»»   
   ««اول    «قبلی
   جلد :
بعدی»    آخر»»   
فرمت PDF شناسنامه فهرست